ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ: Απόστολος Μπέκας: «Θέλω να συνεχίσω στη διοίκηση- ανοικτή πρόσκληση για να εκλεγεί ένα διοικητικό σχήμα δυνατό και ικανό να πάει την ομάδα ακόμα ψηλότερα»

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Την πρόθεσή του να συνεχίσει στη διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε ο πρόεδρος του Φ.Α.Σ. Νάουσα κ. Απόστολος Μπέκας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (15-5) στην Ενημερωτική Γενική Συνέλευση που έγινε στην αίθουσα «Βέτλανς», παρουσία μελών και φίλων της ομάδας. Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Μπέκας, διευκρίνισε ότι σκοπός της συνάντησης είναι να δοθεί το έναυσμα για διάλογο και διαβούλευση με όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα της Νάουσας, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης που θα γίνει το επόμενο διάστημα, για να προκύψει ένα διοικητικό σχήμα δυνατό και ικανό να οδηγήσει την ομάδα ψηλότερα τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι, ο ίδιος μπορεί να είναι επικεφαλής αυτού του σχήματος χρηματοδοτώντας ένα σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος όλο το οικονομικό βάρος. 

Αναφέρθηκε σε αγωνιστικά και διοικητικά θέματα. Ειδικότερα στον αγωνιστικό τομέα, μεταξύ άλλων, είπε: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι το χτίσιμο της ομάδας, η οποία επέστρεψε στην Γ΄ Εθνική. Αγωνιστήκαμε σε έναν όμιλο δύσκολο, με δυνατές και έμπειρες ομάδες. Μοναδικό στόχο που θέσαμε ήταν η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να κοιτάζει όλα τα παιχνίδια κι όλους τους αντιπάλους στα ίσα και να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά στη βαθμολογία, τιμώντας το βαρύ όνομα και τη μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία που έχει η Νάουσα. Το στόχο αυτό τον πετύχαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η ομάδα μας παρότι δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με ποδοσφαιριστές που ήρθαν και ήταν οι περισσότεροι νέοι και άπειροι, κατάφερε πολύ γρήγορα και ειδικά στο δεύτερο γύρο να πετύχει πολλά, καταπλήσσοντας με τα αποτελέσματά της. Πήρε τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες μετά την Καλαμαριά. Μπορεί βέβαια να λέγεται ότι,…..δεν υπάρχει κίνητρο στο πρωτάθλημα, αφού μετά την αποχώρηση του Βατόλακκου δεν πέφτει καμία ομάδα, ωστόσο πιστεύω ότι αυτό το πρωτάθλημα μάς πρόσφερε την ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, να χτίσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική και δυνατή. Για να χτίσεις μία ομάδα ανταγωνιστική πρέπει να μάθει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, ώστε να αποκτήσει το μέταλλο του πρωταγωνιστή. Άρα, για εμάς διοίκηση, προπονητές και ποδοσφαιριστές υπήρχε κίνητρο και δεν είναι ήταν αγγαρεία το πρωτάθλημα. Πιστεύω λοιπόν, ότι δίκαια η ομάδας βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα-εξάδα και θα μπορούσαμε αν εκμεταλλευόμασταν περισσότερο την έδρας μας (όπου χάσαμε πολλούς βαθμούς) να βρισκόμασταν ακόμα πιο ψηλά. Σήμερα η ομάδα διαθέτει πολύ καλό υλικό και ποδοσφαιριστές ταλαντούχους. Έχει μέσο όρο ηλικίας παικτών τα 20-22 χρόνια και αγωνίζονται παίκτες 17 και 18 ετών. Αυτή είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Το τεχνικό επιτελείο δούλεψε μεθοδικά, με χαμηλούς τόνους και έφτιαξε ένα καλογυμνασμένο σύνολο που παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο με αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι της. Υπάρχει λοιπόν ένας κορμός καλών παικτών και με τις κατάλληλες κινήσεις την επόμενη χρονιά, μπορεί αυτή η ομάδα να πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ως διοίκηση φροντίσαμε να μη λείπει τίποτα από τους παίκτες και τους προπονητές. Έχουμε βέβαια ακόμα ελλείψεις με κυριότερο πρόβλημα το βοηθητικό γήπεδο για τις προπονήσεις, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας σαν διοίκηση, είναι και άλλοι παράγοντες που πρέπει να μας βοηθήσουν».

Στον διοικητικό τομέα ο κ. Μπέκας, μεταξύ άλλων, είπε: «Θέσαμε στόχο την αναδιοργάνωση της ομάδας και την προσαρμογή της στις σύγχρονες απαιτήσεις του ποδοσφαίρου. Κάναμε πολλά βήματα προόδου. Θεωρώ ότι ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ είναι από τις καλύτερα οργανωμένες ομάδες της κατηγορίας μας, τουλάχιστον του ομίλου που αγωνιστήκαμε. Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε ορισμένους τομείς, αλλά δεν γίνονται όλα αμέσως, χρειάζεται χρόνος και δεν έχουμε το «μαγικό ραβδί». Τη φετινή χρονιά βάλαμε τις βάσεις για να λειτουργεί σύλλογος μας καλύτερα. Στον κρίσιμο τομέα του Οικονομικού, θέσαμε στόχο η ομάδα να είναι νοικοκυρεμένη, φερέγγυα, να λειτουργεί με διαφάνεια και συνέπεια. Πετύχαμε  ο σύλλογος να μην έχει οικονομικό πρόβλημα. Όλοι, παίκτες-προπονητές και συνεργάτες είναι πληρωμένοι και η ομάδα δεν χρωστάει σε κανέναν. Χωρίς υπερβολές, ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ, είναι από τις ελάχιστες ομάδες της χώρας μας που πληρώνει στην ώρα του και δεν έχει χρέη».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος δήλωσε ότι: «πρόθεσή μου είναι να συνεχίσω στη διοίκηση της ομάδας και να συμβάλλω οικονομικά. Δεν μπορώ όμως και τη νέα αγωνιστική περίοδο να σηκώσω μόνος όλο το βάρος. Στο νέο τοπίο που αρχίζει να διαμορφώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό. Η ομάδας μας είναι στη πρώτη γραμμή του καθαρού ποδοσφαίρου που παίζεται μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Γι’ αυτό θέλω να είμαι παρών στη νέα διοίκηση και να προσφέρω όσο μπορώ. Προτείνω από σήμερα να ξεκινήσει ο διάλογος και η διαβούλευση για να εκλεγεί ένα νέο διοικητικό σχήμα. Θέλω να στηρίξετε τη διοίκηση, γιατί η ΝΑΟΥΣΑ δεν είναι υπόθεση μόνο του Μπέκα, αλλά όλων όσοι αγαπούν τη ΝΑΟΥΣΑ, αγαπούν την ομάδα και τη θέλουν ψηλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας».

Στη συνέχεια έγιναν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των μελών και φίλων του Συλλόγου και ένας γόνιμος διάλογος, όπου ακούστηκαν απόψεις για την ομάδα και το μέλλον της. Όπως επεσήμανε ο κ. Μπέκας, ήδη ξεκίνησε τις επαφές με παράγοντες για να συμμετέχουν στη νέα διοίκηση, και τόνισε ότι η πρόταση-πρόσκληση είναι ανοικτή   ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή της νέας διοίκησης του Φ.Α.Σ. Νάουσα.